Skip to content

Kropsterapi

 

Jordemoderterapeuten tilbyder kropsterapi med fokus på samtale undersøgelse og behandling.


Kropsterapien tager udgangspunkt i et holistisk menneskesyn, hvor krop og sind udgør en helhed. Det betyder, at der arbejdes med flere metoder både gennem massage, samtale, ressourceorienteret kropsterapi, zoneterapi, traditionel kinesisk medicin og fysioterapi.

Kropsterapien arbejder derfor både med krop og psyke, og behandling består derfor af en kombination af kropsbehandling og samtale, hvilket ofte kan være en effektiv måde at bearbejde ubalancer i kroppen på.

 

Der afsættes altid en time til en behandling inkl. anamnese, samt af- og påklædning.

Ressource Orienteret Kropsundersøgelse (ROK) består af en helkropsundersøgelse med henblik på at afdække de kropsdiagnosticerede behov samt udviklingsmuligheder. ROK omfatter følgende:

 • Kropsholdning og –udtryk:
  Hvordan kroppen afbalanceres/spændt eller slap/ubalance mellem kroppens dele, fx over- og underkrop, ses der asymmetrier?
 • Bevægelse og bevægelighed – fleksibilitet og omstillingsevne:
  Er der fri mulighed for bevægelse? Er der evne til at lade sig bevæge passivt? Evne til at bevæge én kropsdel ift. en anden? Er der evne til at give efter for tyngdekraften?
 • Muskulatur:
  Undersøges for spændingsniveau og –mønstre samt evne til at reagere på ubehag generelt ved berøring og ift. øm muskulatur.
 • Respiration:
  Vurderes under hele undersøgelsen mhp dennes rolle ift regulering af følelser.
 • Reaktioner:
  Der observeres for eventuelle reaktioner under hele undersøgelsen (motoriske og autonome) med stor vægt på sidstnævnte, da disse kan være er udtryk for undertrykkelse af følelser.